joi, 4 februarie 2010

Pasi simpli pe luna

Daca pana acum orice incercare de-al pune pe burta era considerata cel mai mare esec, acum isi tine capul fara dificultate si-atunci ii place. Si de cand a descoperit noile perspective, nici ca mai vrea sa stea pe spate fara o sursa de amuzament extrema. Am o lista mare de maimutareli din care aleg in functie de moment. Nu fac intotdeauna cele mai bune alegeri si ma taxeaza imediat. Ii place sa exploreze, sa ma urmareasca oricand; daca fac ceva cu spatele la el, cand ma intorc imi zambeste larg. L-am surprins uitandu-se la mine c-un zambet tamp, vrajit, fara sa-l mai intereseze nimic in afara faptului ca eu eram acolo si-i explicam lui M. niste lucruri deloc fun, se uita c-o expresie gen "Mami, te iubesc" afisata atat de sincer...
De cand are ca prima gustare vitamina C, nu mai plescaie de placere la nici un medicament. Cum ma vede cu sticluta de picaturi in mana isi sigileaza buzele, iar daca incerc sa ma apropi incepe sa-si miste capul in parti, sa nu cumva sa nimeresc vreo picatura si sa fie obligat mai apoi sa-i simta gustul. Si uite-asa am stropit toti peretii din casa cu tot felul de lucruri, printre care si fier care e de mare efect la improscare, in incercarile noastre de diversificare vizuala pentru atragerea atentiei.
Azi i-a reusit prima intoarcere realizata singur de pe spate pe burta, dupa multe incercari de rasucire, multe poduri, bricege si extensii fortate. La cat isi tine picioarele pe sus, lucru dificil de realizat pentru un adult, daca n-ar avea burta de veritabil bautor de bere, cred c-ar avea un abdomen pentru care altii ar muncii o viata. Totusi, cu toate ca 90% din timpul lui activ da din maini si din picioare, se suceste de pe-o parte pe cealalta, se agita pana-i schimb body-ul ca-i transpirat, a atins minunata greutate de 7860 g. A facut batatura la ceafa lui de Q7 din cauza cerbicelui dezvoltat.
:) Cum se juca singur in pat la el, iar asemenea momente sunt destul de rare, mi-am permis sa punctez intr-un post etapele mici pe care le-a depasit in ultima vreme. Acum 1 minut purta conversatii cu prietenii lui, tipa, mormaia, i se mai vedea cate-un picior zburand pe deasupra patului, mai pornea pianul cand dadea cu picioarele in el, mai chiuia... Dintr-o data, liniste. Nu s-a mai auzit nimic. Am crezut c-a ramas fixat la ceva, cum mai face, dar linistea continua asa ca m-am ridicat sa vad ce face. Spre surprinderea mea, a adormit cu un picior proptit intr-un perete lateral al patului. Se pare ca-i ziua premierelor, ca n-a mai adormit niciodata singur trecand de la tipete de bucurie la somn profund; in cel mai bun caz il puneam motaind la el in pat, dar nu dormea niciodata mai mult de 2 minute.
A primit de Craciun o vaca care-a avut mare succes ca are butoane care se aprind in ritmul muzicii atunci cand apesi pe ele. Ii place si-o zdrangane destul de mult timp daca i-o tii aproape. Ieri am observat ca mormaie pe tonurile muzicale, mai gros sau mai chiuit in functie de melodie, si aproape as putea spune ca stie o parte din cantece. Initial am crezut ca-mi imaginez chestii, dar, fara sa-i spun nimic, a observat si M. si daca pragmatismul intruchipat a observat, atunci am luat-o de buna.
I-a aparut un muc de dinte ca o pata lunguiata si alba, in dreptul incisivului inferior drept. Da, e marait, roade tot ce prinde, dar acum nu mai cred ca asta e motivul. Presupun ca dintele propriu-zis se va arata peste destul de mult timp. Astept un ranjet c-o gingie penetrata.

Niciun comentariu: