marți, 4 octombrie 2011

"What is up with you?"

Cateodata V. mananca singur. Aproape singur. Impreuna cu faianta, gresia, geamul, masa, hainele de pe el si cam tot ce e prin jur.
Cateodata se simte murdar si cere sa faca baie. Adica sa scape de jeg si dara de miros care-l urmareste, dar si sa diversifice gama de jucarii cu cele de baie si sa-si extinda locul de joaca.
Cateodata V. isi aduna jucariile. Intelege ca nu va primi altele decat dupa ce sunt stranse cele deja imprastiate sau se va tavali iremediabil cu jale si scuipat intr-o balta de lacrimi.
Intotdeauna V. se culca singur seara, in patul lui cel nou si mare, ca pentru baieti mari, in care poate sa se lateasca cat il tin articulatiile. Intotdeauna trebuie sa fie muzica atunci cand V. se culca singur in patul lui cel nou si mare. V. are preferinte printre melodiile pe care le asculta. Unele nu i-au placut si-atunci cu timpul au fost sterse din lista, unele ii plac foarte mult si-l energizeaza, iar asta nu le face potrivite pentru somn, unele sunt lente si contin cuvinte cheie ca "somn", "adormit" care-i aduc aminte motivele pentru care se afla sigur, pe intuneric, in patul lui cel nou si mare. De altele s-a plictisit si striga dupa noi fara oprire pana se gaseste cineva care sa-i dea un skip. De multe s-a plictisit. Aproape de toate. Si cum muzica nu-l mai acapareaza in totalitate, vizitele noastre catre dormitorul lui se indesesc pe zi ce trece. Si-atunci m-am apucat sa caut pe net noi melodii cantate de copii care sa-i amorteasca simturile pana adoarme singur in patul lui cel nou si mare. Am gasit multe. Multe si frumoase. Simple, scurte, voioase, ritmate. Ca pentru V.
Si nu stiu cum mi-a sugerat cine stie ce site si-am ajuns la o melodie de-a Cleopatrei Stratan, deloc potrivita pentru el, ca e complicata si lunga, dar care mi-a inveselit seara. Si cu ea vreau sa ma distrez si alta data cand revad postul asta. "Ghita, what is up with you?" :))) You go, Ghita!!!!

Niciun comentariu: