sâmbătă, 11 septembrie 2010

De la Charlie Chaplin la omul de tinichea

Fiecare "bravo" meritat aduce o stralucire aparte in zambetul lui V., iar noi nu ratam nici o ocazie pentru a-i lauda pana si cele mai mici progrese. A invatat sa se autoaprecieze si de fiecare data cand face ceva pe care-l considera demn de cateva aplauze isi intinde bratul, isi lipeste ultimele 3 degete de la mana, studiind-o indeaproape ca nu cumva sa nu fie perfect intinse, si asteapta sa facem "valuri".
Cand merge tinandu-se de degetele noastre nu-si da drumul, dar din cand in cand iti mai cauta privirea pentru aprobare. Si mersul a starnit diferite modalitati de lauda din partea noastra, cu grade diferite de... entuziasm.
In universul meu era comod; soare si cald, cu miros verde si placute adieri de vant. Saptamana trecuta, cu ochiul ager, croit pentru a vedea norii intr-o zi perfecta, M. imi zgaltaie lumea din balamale aruncand usor inocent un "parca tine laba piciorului stang mult prea spre exterior". "Parca? Racleaza podeaua cu latul piciorului" ma anunta fulgerele si tunetele personale carora nu le dadusem importanta pana atunci. Si de-atunci s-a innorat paranoic. A urmat pediatrul care nu ne-a dat a intelege c-ar fi vreo problema, dar ne-a promis o parere mult mai avizata din partea unui ortoped si ne-a expus o posibila rezolvare cu un anumit tip de incaltari, unul "special", nu stiu care. Acum, mie nu mi se pare a fi o problema din glezna, ci mai degraba una din genunchi. Google cel sfant prezinta totul ca fiind ceva normal, ca mersul pe varfuri, si mi-am pierdut usor din evlavie.
Astfel, pana miercurea viitoare, cand domnul de oase va spune sentinta, incerc sa-ndepartez imaginea genunchierelor si ghetutelor de tabla...

Niciun comentariu: